1 rejäl
klick smör i en kastrull. Blanda ner 1 dl creme fraiche, 1-1 1/2 dl grädde, steksky samt 1/2 msk rosé- och grönpeppar och red av med lite maizena. Börja med lite steksky och tillsätt mer allteftersom så att det inte blir för stark smak. (Kom ihåg att ta reda på den vätska som hamnar i folien medan köttet vilar också).
Börja med att blanda den vispade grädden och majonnäs. Ställ undan en av skålarna gräddblandningen i kylen (med plastfolie över eller i en burk med lock) och börja sedan med skinkröran
zucchini, morot och broccoli, var verkligen supergoda. Biffarna blev väldigt saftiga och smakrika. Jag trodde inte att de skulle hålla ihop så bra som de gjorde, eftersom smeten var ganska lös, men biffarna höll formen och var lättstekta
Lite jobb och mycket smak, perfekt eller hur. Potatismoset klickar (eller spritsar om du har tid och lust med det) du ut längs kanterna av formen med hjälp av två skedar, gör gärna lite små toppar här och var så att moset får lite extra färg där när det sedan står i ugnen
Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Ät och NJUT. Baka sega och goda kakor med smarties ( Receptet ger ca 24 kakor ). Blanda kraftigt ner 1 ägg och 1 äggula
Väldigt enkelt (som vanligt) och mycket gott. Salt, peppar och vitlökspulver. Hacka löken i små bitar och stek den i rikligt med smör och ställ sedan löken åt sidan medan du steker färsen
Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Denna supergoda saftiga fruktkaka har länge varit ett givet inslag i julfirandet i Floras familj. Den ska egentligen påbörjas flera dagar innan jul eftersom den torkade frukten med fördel ska ligga och dra i sprit i några dagar
Jag är dock inte lika förtjust i det, dels är det lite mer bestyr än att ugnsbaka den och dessutom drar paneringen åt sig ganska mycket fett, så därför blev gårdagens middag en gratäng med rödspätta och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.