saft och skal från en apelsin. Klämmer in ett sista recept innan julen är över. Smaksätt fyllningen med apelsinskal och saft och grädda i ugnen i 20-25 min eller tills den stelnat. 3 ägg saft och skal från en apelsin
De går att riva - bara det yttersta gula skalet ska med och du måste tvätta apelsinerna väl först. Har du tid och tycker att det är roligt att baka, så planera in en bakningsdag eller -kväll i veckan
x Chokladbollsröra med apelsinsmak och banan/jordnötssmör/apelsin/blåbär frosting. Som vanligt hade jag svårt att göra exakt samma utan smaksatte den även med apelsinsaft (apelsinhysteri var det ja)
För länge sedan gjorde jag en jättegod frukostwrap med apelsin/kakaofyllning. Frukostwrapen är ett grymt grundrecept som jag bara glömt bort, men idag tog jag fram det och gjorde en ny variant
ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Häll i sherryn, pressad apelsin och salt. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.