För många är det sportlov och framöver hoppas vi på fina soliga dagar… Kallt brukar det även vara denna årstid så varmchokladdryck är ju gott och värmande
Det blev ännu bättre för den typ av singelsmörgåsjärn jag fick prova, för nu fick jag plats med två smörgåsar bredvid varann, så vi kunde äta våra varma mackor samtidigt
Toppa med vispad grädde och choklad. 2 msk grädde / tbsp heavy cream1 msk kakao / tbsp cacao powder1 tsk sukrin / 1 tsp erythritol2-3 droppar stevia / drops of stevia3 dl valfri mjölk sort / milk of your choice Vispad grädde och sockerfri choklad till topping / Whipped heavy cream and sugarfree chocolate as toppingBlanda grädde med kakao och sötning i en kastrull på medelhög värme
Varmchoklad LCHFRecept för 2 större muggar4 dl gammaldags mjölk4 dl vispgrädde75 g mörk choklad (70-86%)1 msk sukrin1 msk kakaopulver½ tsk mald kardemumma½ tsk vaniljpulverVärm mjölken och grädden tillsammans med de övriga ingredienserna (dela chokladen så går det fortare)Vispa även lite grädde att ha på toppen om så önskas. 75 g mörk choklad
Paleo – kokbok för moderna människor. Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Jag gjorde denna gången runda knäckebröd och då räcker denna sats till ca 30 st. Det går lika bra att platta ut all smet på en plåt och bryta knäcket i bitar när det är färdigt
Gjorde varma mackor av ostplättarna med västerbottenost som var kvar. LCHF Varma mackor1 ägg125 g keso (1/2 liten burk)0,75 msk fiberhusken nypa salt eller herbamare0,75 dl riven västerbottensostMixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund, klicka ut i panna med smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.