Här kommer det ytterligare ett recept på en smarrig limpa. Eftersom jag tycker det är så smidigt att baka limpor i formar, så ni får stå ut med att det dyker upp många sådana recept här på bloggen
Sirapslimpa i all ära, barnen äter det, min man äter det, alla äter det, onyttigt men gott. Men Ankarstock i all ära, det är allt som sirapslimpa är, men mycket godare och mycket saftigare
Till lucia bakade jag pepparkakscupcakes med kanelfrosting. Fick för mig att jag skulle bjuda sambons arbetskompisar på minicupcakes när de hade luciafika
Här kommer en fin favorit i repris, Lussekatter. Jag har alltid gillat den här gula lilla saken. Uppenbarligen har det gått i arv för när Elise fick frågan vid sitt utvecklingssamtal för ett tag sedan (jo det kallas så även på dagis, och jo jag säger dagis) vad som gjorde henne allra gladast var svaret enkelt, Lussekatter
Det är långt mellan matbrödsbaken, men idag blev det tid för några limpor. De här ska man göra en fördeg till, helst dagen innan, men i morse blandade jag ihop den och bakade limporna efter middagen
Ett bra sätt att ta tillvara på kanter från tårtbottnar är att göra egna dammsugare. Jag har fått endel kanter när jag har gjort figurtårtor, de har jag lagt i påsar och frusit ner för att häromveckan ta upp och använda när jag blev sugen på att göra dammsugare
I Leva&Bo nr 25/2012 var det med recept på olika saker att göra med jordgubbar. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Igår firade vi min morbror och hans mans bröllop. De gifte sig i höstas men hade bröllopsfest nu. Jag fick äran att baka tårta, det skulle helst vara en fräsch somrig tårta
Dag 1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt rågsikt och blanda ordentligt. Täck bunken väl med plastfolie och ställ i kylskåp över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.