Låt mig småle när jag skriver just shoppingrunda för det enda som fanns i den byn var i stort sett en SPAR-butik, men man tager vad man haver som Kajsa Varg sa och vi lyckades trots detta slå ihjäl någon timma där inne ändå, haha
Idag ska vi använda en del av purén och göra en söt och krämig pumparisotto till våra småkompisar. Ni minns väl hur vi gjorde puré av butternutsquash i förra veckan
Små morotskakor i ugn. (och andra såklart). Mellanmåltipsför trötta och hungriga veganer. Det är också recept som passar likabra till fikat som till mellanmål
små pavlova-botten. För en tid sedan lagade jag Creme Brulee, en av mina favorit efterrätter. Vad är då bättre än att förbereda sig på våren och pavlova-säsongen med mini-marängbotten för pavlova
Kompletterad med morötter samt schalottenlök för smak och kryddad med en immunfrämjande ayurvedisk kryddblandning samt ingefära och min mors egenodlade espelettechili blev det en ny favorit
För det mesta äter hon numera samma mat som jag och hennes pappa med vissa modifikationer. Om den inte känner för att äta eller ens smaka på något specifik så får man bara digga läget
Stansa ut rundlar ur kavringen i lagom storlek (jag hittade inte de små runda som funnits förut). Skär laxen i små bitar och rör ner den i smetanablandningen
Tag lite mindre i början och utöka istället med mer av de andra ingredienserna. Från de små, små introduktionsskedarna till att dela familjens måltider
Därför har det blivit snabba mål. Den här veckan har varit hektisk. Träning och sena kvällar på jobbet. Igår blev det röd linssoppa och varma mackor med pastirma (en kryddad lufttorkad biff enligt wiki)
I ett försök att efterlikna Ann-Louises quinoasallad hon hade med till picknicken förra sommaren (jo, trots att jag slarvat med dokumenteringen av den så finns andra som uppfyllt sitt jobb som goda matbloggare och med både bild och ord delat med sig av den otroligt goda eftermiddagen vi hade) blev det såhär
Minns för flera år sedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv. Som jag tidigare skrev odlar vi zucchini här i trädgården och om jag förstått det rätt är det skotten som först utvecklar blommor där stammen sedan blir den färdiga grönsaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.