Hade så smått börjat tycka att fiskpinnar var helt ok att äta med någon god sås och lite kokt potatis när jag blev glutenintolerant, så då blev fisken åter obefintlig i mitt liv
Den Norska torsken omvandlad till lutfisk är en kulinarisk rätt som även den gjort samma invandring i många andra land än bara Norden, den har färdats över Atlanten så långt bort som till Australien för att där hamna som den godaste kulinariska rätt på matbordet, den har till och med fått en hedersplats på matbordet i likhet med allt det andra goda under jul, den har blivit kärleksfullt och omsorgsfullt behandlad och det typiskt Norska förfarandet med tillredningen ochför att inte tala om själva ätandet av fisken har vunnit många anhängare världen över
Och alla en miljon andra ting jag har på gång just nu – men jag sätter in lite förebyggande aktiviteter här och stryker morgondagens axelpass i förmånför lite vila
Tillbaka till nutid och jag överdoserar morötter, efter att ha undvikit dem länge så har jag kommit till ett personligt beslut att morötter är helt ok för mig och skapar inget ökat kolhydratssug
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har
Med lite extra citron på fiskenoch en stor bunte grönsallad hade vi en näringsrik middag på bordet, med lite variation på både innehåll och smaker jämfört med de vanliga fiskpinnarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.