Nu är det bara att krydda med sina favoritkryddor. En med bara sötströ + kanel. Två med proteinpulver blandat med jättelite vatten så de blir en kräm, en med chokladsmak och en med vanilj
Juicen av vinbär och krusbär är ju liksom rätt sur att dricka som den är, men vi har nu vid ett par tillfällen fått till goda smoothies när vi blandat juicen med vaniljyoghurt och sötat med lite honung
Den här gången var det fisk som skulle tillagas. Det som jag skulle göra var att värma den färdiga dragonsenapssåsen i en kastrull, hälla den över fisken och in i ugnen, till detta skulle det kokas vildris och servera det hela med syrade rödbetor och äpple
Inte långt därefter var det åter dags för fler märkligheter att dyka upp som en liten aptitretare i köket på facebook, denna gången rörde det sej om griskinder som tillagades i vår lergryta
Just frukostar är jag väldigt dålig på att variera, främst för att jag inte äter frukost hemma i veckorna utan äter första gången på niofikat på jobbet
I fredagskväll var vi ut och åt med min fina kollega och hennes kille. Vi var på Stallyktan här i Örebro, en mysig liten restaurang och pub med ganska enkel, men god mat
Förra veckan var jag ju inne på det där med Ingefärspepparkakor. Jag fick också ett telefonsamtal från min svärmor som ville tipsa om ytterligare ett pepparkaksrecept med ingefärssmak
Å andra sidan är jag tämligen säker på att jag skulle bli utkastad ur Italien om jag kom dragande med en tiramisù som smakade amaretto och kardemumma, så det kanske går på ett ut
Inte så illa improviserat, medandra ord. Efter att ha googlat åt alla möjliga håll, kom jag fram till att den knubbiga varianten ofta tillagas fyllda med färs eller ris, och att denna färs kan kryddas med såväl dill, bladpersilja, aprikoser och nötter
Den ena är gjord på kalvlever och den andra på klassisk fläsklever. I övrigt har jag gjort dem på samma sätt och det roliga med detta patéprojekt var att jag testade att blanda ner malt fläskspäck i smeten, resultatet blev mycket bra
Den här har också två fyllningar den ena är samma coleslaw som i den andramedan den andra fyllningen består av varmrökt lax, purjolök, rödlök, dill, salt och peppar, smetana och majonnäs
) Eftersom jag själv inte var hundra procent nöjd med denna så blev jag verkligen superförvånad och har just precis (efter några dagar) lyckas smälta in att jag faktiskt vann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.