Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Röd Currygryta Till 3-4 portioner behövs 2 kycklingfiléer 2-3 morötter 1 paprika 1-2 gula lökar 1 burk kokosmjölk 1-3 msk red curry paste (efter smak) Skär kycklingfiléerna i bitar Skala morötterna och skär i lagom bitar/skivor (jag använde min kära Alligator ) Skala löken och grovhacka eller strimla den Skär paprikan i bitar Stek grönsakerna var för sig tills de börjar mjukna Stek kycklingen Häll tillbaka de stekta grönsakerna och slå över kokosmjölken Tillsätt red curry paste lite i taget tills grytan känns lagom stark, se till att den löser sig ordentligt innan ni smakar av Låt puttra ihop ett litet tag och servera sedan med valfri kolhydratkälla
Recept kall sås till lax ca 3-4 port 1 förp crème fraiche 1 röd lök (eller gul) finhackad dill några teskedar caviar (ROM, inte Kalles) efter smak, kan uteslutas Hacka löken fint - jag använder min kära alligator  som jag har hyllat tidigare för att få lagom stora bitar
Tärna frukten fint, jag tog faktiskt fram lökhackaren "Alligator" och fick perfekta små tärningar. Helt underbar marmelad som funkar lika bra på rostat bröd som till ostbrickan
See you later alligator. Har ni hört. Man kan laga mat med elektricitet. Efter en räd mot herr Bruuns stackars gamla föräldrar kom familjen åter med famnen lastad med byten
Erik använde vår pålitliga Alligator  till båda. Igår hittade jag en burk kikärter längst in i skafferiet så vi passade på att göra lite hemmagjord snabbmat på lördagskvällen
Hacka under tiden svampen och paprikan i mindre bitar (här är det smidigt att använda en alligator hackare tycker vi), riv morötterna och skiva stjälksellerin i tunna halvmånar
Säger som Buddy på cake boss, mm mmm mmmmm. Det blev en hel del kyckling kvar sen i lördags och av detta så blev det en alldelens, alldelens underbar pastapanna i måndags
Nu är min vän här och vi har bara myst ute hela dagen och lagat mat. Åt en god sallad, fetaost och rödbetor, potatis, lök, morötter och paprika i ugnen
My sister sent me a link a few weeks ago about "the seeds that love your gut". Even though I don't have any problems with my gut, well I don't know that I have any, I thought I would try to make a porridge with these magically little seeds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.