North Texas Red Chili
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 burk(ar) ljust öl , Helst Corona
  • 5 st ancho-pepparfrukter, torkade , De är stora, mörkt brunröda och finns i affärer som säljer latinamerikansk mat. I nödfall kan de ersättas med en blandning av mörkrött chilipulver och ett antal flådda, urkärnade röda paprikor.
  • 1 st chipotle-peppar , Röd, rökt. Finns konserverad i latinamerikanska affärer.)
  • 3 st birdseye-pepparfrukter , Små spetsiga klarröda. Kan ersättas av torkad, mald piri-piri.
  • 4 st jalapeno-pepparfrukter , Knubbiga, gröna. Finns på burk i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer. Ta den starka varianten.
  • 10 st vitlöksklyfta(or) , stora, grovt hackade.
  • 5 kg Oxkött , skuret i centimeterstora tärningar
  • 1 dl mjöl , "1/2 kopp"
  • 2 dl chilipluver , "1 kopp"
  • 5 dl mörk oxbuljong , "2 koppar"
  • 2 msk spiskummin , Kännarna kan inte komma överens om kryddan ska rostas innan den används eller inte.
  • 2 msk oregano
  • 2 msk koriander, malen
  • 2 tsk socker
  • 2 nypa(or) salt , Efter smak. Börja försiktigt!
  • 1 nypa(or) majsmjöl , Lite grovt majsmjöl, masa harina.
  • 1 påse majschips
  • 1 l Creme fraiche
  • 1 cheddarost , grovt riven
  • 1 guacamole
  • 1 sallad
  • 1 bröd
  • 2 platta(or) ljust öl , Helst mexikanskt, t.ex. Corona

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.