Afrikanskkikärtsgryta (6p)2 hackade gula lökar2 tsk röd curry1 msk tomatpuré CurryOreganoNymalen svartpepparEn burk kikärtor (häll av och mosa hälften med en gaffel)2 burkar krossade Muttitomater4 msk jordnötssmör2 dl vatten med lite grönsaksfond iSå här gör du. 3) Servera med couscous kokad i buljong med gurkmeja och lite hackade nötter på toppen. 4 msk jordnötssmör
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Linsgrytan går under namnet Afrikansk linsgryta, men jag vetetusan om den är så himla afrikansk. Med hans goda vitsord blev jag ju helt enkelt tvungen att testa det där hastigt nedklottrade receptet (som jag tyvärr inte minns var jag hittade
Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar. Detta är en gryta som vi hittat receptet till på vegomumsDet är en ganska snabb, enkel och god rätt, och så är den vegetarisk också
Jag började med att provade, att köra nötterna i matberedaren. Testade att göra, jordnötssmör själv. Det gör man genom, hur fint man kör nötterna, med matberedaren eller mixerstaven
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdig middag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.