Tillsätt salt, peppar och timjan. 4 såsertill köttfärsTIMJANSÅS MED MORÖTTER4 portioner4 dl mjölk2 msk mjukt smör eller margarin2 msk vetemjöl½ tsk salt. OSTSÅS4 portioner2 dl crème fraîche2 dl riven lagrad ost½ krm svartpepparKoka upp crème fraîche i en kastrull, tillsätt osten och rör om tills den smält
Passar utmärkt även till kycklingsallad. CURRYGRÄDDFILCurrygräddfil passar till kall kokt kyckling, så låt därför kycklingen kallna i sitt spad när den är kokt
Tillsätt gräslök och matfett och låt såsen koka upp igen. Lägg det i en matberedare tillsammans med bostongurkan, häll i gräddfilen och kör såsen tills den blir slät
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås tillpasta
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.