Vit choklad är väldigt sött så en bit räcker gott och väl. Och den blev supergod. Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad
När vi skulle ha möte på jobbet förra veckan ville jag som vanligt baka något och ta med. Funderade ganska länge och kom på att jag sett några kakor på pinterest som jag velat prova ett tag
Vispa samman smält smör, socker och ägg. MEN ett litet tips, gör inte en sån där ihop rörd kladdkaka. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant
Jag hittade en kladdkaka med lemon curd ochvit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkaka med vit choklad och chokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkaka med bitar av vit choklad
Grovhacka den vita chokladen och tryck ner den också. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkaka med degbitar i - det har jag provat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.