Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Jag är ju som en del av er redan vet lite tomtetokig, 5 nya tomtar har det blivit i år, hoppsan undra om det va jag som hade tomteköpförbud
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Tur att jag då har ett superrecept som går fort att göra (typ max en halvtimma) och som de flesta har alla ingredienser för i skafferiet, för det går också att anpassa på så många sätt beroende på vad en har hemma
14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. 4. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Dessa biffar går jättefort att göra (tar mindre än en halvtimma) och såsen är superenkel. Jag lägger ett lock på pannan och sänker värmen till absolut lägsta så får det stå där och puttra en stund
Himmel vad dagarna går fort nu för tiden, så fort att det va nästan en hel vecka sen jag bloggade. Vi håller på måla väggen vit i vårat sovrum och vad händer
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag har jag satt årets flädersaft. 4 stora citroner. 4 kg socker. 4 stora citroner. 4 kg socker. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut
Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparna till en riktigt klassisk jordgubbstårta
Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Vi får ju äta sill. Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. I år kände jag att det var tvunget att spegla lite av den nordisk trenden som råder och all inspiration jag hittills fått från t ex Noma och bara genom att läsa massor av mattidningar och härliga receptböcker som kommer på löpande band
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.