4 år
har vi fått vara stolta föräldrar till våran fantastiska Izabelle. Så stor hon har blivit!
30 för
att vi skulle sjunga för födelsedagsbarnet
40 som
hon är född för 4 år sedan. Hon sken upp som en sol som hon hade längtat. Presenterna uppskattades. Vi åt fruksort tillsammans och hon hann leka en liten stund med de nya leksakerna. Sen promenerade vi upp till Förskolan. Och lämnade av Izabelle på sin avdelning och sen Alexander på sin. Kändes återigen hemskt att lämna honom då han blev så ledsen och höll fast vid mig. Men vi höll oss och vinkade glatt till honom och gick. Personalen lovade att ringa om de blev mycket för honnom.
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År
40 g smör. 4 ägg. Och på tal om bubbel så får ni här ett tips på en nyhet på Systembolaget, en god ekologisk cava, Privat (7904), som är klart prisvärd om ni tycker om torrare mousserade viner. 40 g smör. 4 ägg 1 ½ dl vispgrädde
Grillsås med feta och honung, 4-6 portioner. Grillsås med feta och honung, 4-6 portioner. Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
4 stora citroner. 4 kg socker. 4 stora citroner. 4 kg socker. Idag har jag satt årets flädersaft. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut
40 g Jäst. 40 g Jäst. Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Här kommer recept på årets trendigaste kaka 2014. 4 msk mjölk. Vet ni vad jag tror. Jo, att efter cupcakes och macaroner är det dags att utse en ny trendig småkaka
Årets midsommarsill. 4 Varva lök, pepparrot, sill och granskott i en fin kruka eller burk. 4 Varva lök, pepparrot, sill och granskott i en fin kruka eller burk
Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Bred ut bärkompotten på kakan och dela den i 4 lika stora delar. 4 dl vispgrädde. kastrull och koka upp på medelvärme under konstant omrörning i 3-4. 3/4 dl kall champagne eller mousserande vin. 3/4 dl socker. 4. 3/4 dl kall champagne eller mousserande vin. 3/4 dl socker
Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått. Den här cheesecaken behöver alltså inte bakas utan görs helst dagen innan den ska ätas (eller i alla fall minst 5-6 timmar innan) och förvaras i frysen fram till ca 45-60 minuter innan servering. 1 dl (45 g) havremjöl. 45 g smör (kokosolja går också bra). 4. Ställ in i frysen i minst 3-4 timmar. Ta ut cheesecaken ca 45-60 minuter innan den ska ätas så att den tinar lite och blir krämig. ca 45-60 minuter. 1 dl (45 g) havremjöl. 45 g smör (kokosolja går också bra)
Årets upplaga av matjessilltårta, denna gången dekorerad som en sommaräng. Vi bjuder på ett litet reportage från årets midsommarfirande, hemma hos familjen Persson i sällskap av familjen Lindström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.