80-talet, välkommen tillbaka. God morgon. Alldeles strax ska vi iväg på adventsfrukost på Loves fritids. Sen väntar en dag fylld med nationella muntliga prov i årskurs 6
Och då kan jag säga direkt att när jag pratar om cheesecake, då talar jag om bakade, undantagsvis kylda, dylikar - men inte de frysta varianterna som var så populära på 80-talet
Hasselbackspotatis är en klassisk rätt, min mamma gjorde det ofta hemma, så även jag efter det att jag flyttat hemifrån i början av 80-talet, men sedan föll Hasselbackspotatisen i glömska under många år
Jag visste nog inte ens att det kallades Pavlova på den tiden, Det var alldeles i början på 80-talet, så det är ju ett tag sedan och mycket har hänt på matfronten sedan dess
Jag släpade hit mammas gamla Philips glassmaskin från 80-talet som fungerar hur bra som helst. I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid
Inte Micke emot eftersom han sedan tonåren dröm om att bli kock men på grund av en pådrivande syo som tycket att kockyrket bara var för kåkfarare och inte var något framtidsyrke (detta var på 80-talet som tur är) valde att läsa el-linjen
Chokladpuddingen av pulver som vi åt på 80-talet var verkligen inte det mest nyttiga man kan äta till kvällsmål eller dessert, men det är ju den här nutida varianten
För det vet alla som vuxit upp på 80-talet att det är fin festmat det. När jag kikade in hos Mårtenssons för någon dag sedan så bjöd de på receptet på en kreolsk gryta de ätit och samma dag skulle de äta revben
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.