Skiva kassler och lägg i ugnsfast form. Hacka tomaterna och blanda med matlagningsgrädde, créme fraiche, tomatpuré, chilisås, basilika och hackad vitlök
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat och med god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Jag modifierade helt enkelt receptet efter vad jag hade i kyl och frys. Och är man sugen på en gräddig, smakrik och "ost-rik" pastarätt så kan man nog inte hitta något bättre än detta
Hetta upp en stekpanna och ha i smör, mycket pressad vitlök, rosmarin och timjan. Lägg därefter i köttskivorna och låt dessa stekas färdigt, lägg gärna över ett lock över stekpannan om du har ett sånt, det håller köttet saftigare
Det här är mitt egna recept på en jätte god och krämig soppa, servera med hemmagjord bröd. Skala och skär butternutpumpan till stora tärningar, tillsätt i en ugnssäker form tillsammans med olivolja, salt och peppar
Korv med mos blev det inte, KORV däremot och en sån sjujäsikens god gräddstuvad purjolök till. Dom har både lunchkorv, frukostkorv och massor av goda krydd och grillkorvar i deras sortiment
Söta Saker har den här månaden "Personligt" som tema, och vad kan passa mig bättre. Jag tar varje tillfälle i akt att nostalgitrippa och återuppleva min barndoms dofter och smaker
Såg att en TV-kock lagade detta häromdagen på Nyhetsmorgon och det såg så gott och smidigt ut. Så jag svängde förbi Coop och köpte hem lite butternut squash och brysselkål
Dietisten, jättetråkig titel för övrigt, menade att jag förmodligen hade en allergi som låg i bakgrunden och varnade för att om jag fortsatte med krabban, skulle allergin i värsta fall kunna triggas, utvecklas och gud bevars, leda till att jag även blir allergisk mot andra skaldjur
Januari månad har aldrig varit en bra bloggmånad för mig, jag är allmänt opepp och dagsljuset lyser med sin frånvaro, läs det är svårt att ta bra bilder
Nu har butternutten (låter ungefär som på dålig engelska med Göteborgsdialekt) stått i skafferiet alldeles för länge och det fick helt enkelt bli att ta tjuren vid hornen och laga något av den
Borsta butternutskivorna med olivolja och placera dem på en plåt med bakpapper. Om du som jag inte har en paninipress, använd en helt vanlig grillpanna med en tallrik och mortel i marmor (eller något annat tungt) som press
Tillsätt buljong, ingefära och vitlök. Smaka av med salt och några färska timjankvistar. Mixa alla ingredienser till muffinsen till en slät och luftig smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.