8 kg
lök som skulle skalas, skivas och stekas, tror ni jag luktade lök? Ja, det gjorde jag, jag STANK lök, min syster undrade vad det var som luktade så illa att hon blev illamående när vi var på stan, eh, det var jag. Jag stank fortfarande som en gammal svettrasa efter en dusch där jag skrubbade heeela kroppen, jag skulle nämligen möta en god vän, och jag luktade fortfarande lök, min behå stank lök. Ja, tillbaks till pajerna, jag fuskade och köpte färdiga pajskal, en otrolig tids- och arbetsbesparing. Jag hade både lök och 5 pajskal över men ingen kvarg, däremot västerbottens- och gratängost och gjorde några ost- och lökpajer, som också blev väldigt goda, inte lika magra men mumsiga. Och just det, inga ägg, inget slabb med äggstanning och blir hemskt gott ändå.
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme. 2. Förgrädda i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter i 200 grader. Grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat. 200 grader. 200 grader
1/2 tsk salt. Förgrädda i 200 grader 10 minuter. 2 dl mjölk. Häll över och grädda i 20 minuter till. 1/2 tsk salt. Tryck ut i en pajform och ställ i frysen 50-60 minuter Förgrädda i 200 grader 10 minuter Fyllning. 3 ägg 2 dl mjölk. Häll över och grädda i 20 minuter till
Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Grädda i 200° i cirka 30 minuter. 125. 2. 2. 2. 2. 2
t ex lagrad Grevé. Sätt ugnen på 225 grader. Kläd en pajform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i ugn ytterligare 20-25 minuter tills äggstanningen har stelnat och fått färg. 21/2 dl vetemjöl. 2 msk vatten. 2 dl vispgrädde. 1/2 tsk salt
1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 21/2 msk vatten. 2 vitlöksklyftor. 2 msk smör. 2 ägg. 2 dl prästost, grovt riven. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° i cirka 10 minuter. Grädda i 200° i cirka 30 minuter. 1 pajform, 24 cm i diameter/br>Du behöver. 125 g smör. 21/2 msk vatten. 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 msk smör. 2 ägg 1 dl grädde. 2 dl prästost, grovt riven
Det är alldeles strax dags för lunch, och något som är väldigt god lunchmat är paj. 29 Apr. 28. 2 gula lökar. 2-3 vitlöksklyftor. 2 schalottenlökar. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter, tills pajen stannat och fått fin färg. 2 gula lökar. 2-3 vitlöksklyftor 1 rödlök 2 schalottenlökar 1 grönsaksbuljongtärning 3 ägg 3 dl mjölk
125 g smör. 2 vitlöksklyftor. 2 msk smör. 2 dl standardmjölk. Kavla ult degen till en tunn platta och rulla ut i en pajform (ca 27 cm). 125 g smör. 2 vitlöksklyftor 1 pkt bacon. 2 msk smör. 2 dl standardmjölk
Mixa ihop ingredienserna i matberedare och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter. 2 dl mjölk. Grädda i 200 grader i ugnens nedre del ca 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat. 3 ägg 2 dl mjölk
Klä en pajform med pajdegen och förgrädda i ugn, 225 grader ca 10 minuter. Grädda i ugn 200 grader ca 20 minuter. 1-2 msk vatten. 2 ägg. 2 dl riven ost
Rulla ut smördegen och dela den i två bitar, 12x35 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 2 st gula lökar. 2 st rödlökar. 2 msk olivolja. 20 st kalamataoliver
t ex prästost. Kavla ut degen mellan plastfolieark eller tryck ut degen för hand i en osmord form som är ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 225°C, ca 10 minuter. Grädda pajen i mitten av ugnen, 15 -20 minuter, tills ytan fått fin färg. 2 medelstora gula lökar. 2 medelstora röda lökar. 2 msk kapris
Det blev två extra minipajer och ändå lite som fett som rann ut i ugnen. LökpajLÖKPAJ Pajdeg. Mina recept går inte in på Hitta recept under 2013. Och så har jag saknat en mindre pajform, för 28 cm är för stort hos mig. Så stod den där, alltså invigning av 22 cm-modellen som jag trodde var rätt till mitt pajrecept. Sedan visade det sig att mitt recept var för stort till 22 cm. 3 dl vetemjöl100 g smör2-3 msk vatten 1 äggFyllning. 5-6 hg gul löksmör till stekning3 ägg2,5-3 dl gräddmjölk1 hg riven ostsalt 225 grader drygt 30 minuter Smula ner fettet i mjölet till en grynig massa. Grädda pajen tills den känns fast, 20-25 minuter. 2-3 msk vatten. 2,5-3 dl gräddmjölk
Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter. 200 grader. 25-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.