Vegansk mat när den är som godast. 1 gul lök. 1 bit ingefära (ca 2 msk riven). 2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat. 1 burk kokta kikärtor (400 g). 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml). 1,5-2 msk gul currypulver. 1 tsk garam masala (går att uteslutas). 1 gul lök. 1 bit ingefära (ca 2 msk riven). 2 röda mogna tomater eller 1 burk krossad tomat. 1 burk kokta kikärtor (400 g). 1 burk kokosmjölk (ca 400 ml). 1,5-2 msk gul currypulver. 1 tsk garam masala (går att uteslutas)
Veganskt,. veganskpaj. 11 april 2016, 21. 1 pkt kokta kikärtor. 1 msk kokosolja. 1/2 tsk havsalt. Mixa ihop allt med stavmixer slätt och tryck ut i en rund pajform Förgrädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter, tills den blivit lite "frasig". 1 pkt silkestofu. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. 1/2 tsk gurkmeja. 1 tsk timjan. 1 pkt hård tofu. 1 msk tamarisoja. 1 lök2 vitlöksklyftor. 1/2 broccolihuvud. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-50 minuter. 1 pkt kokta kikärtor. 1 msk kokosolja. 1/2 tsk havsalt. 1 pkt silkestofu. 1-2 dl havregrädde. 1 pkt hård tofu. 1 msk tamarisoja. 1 lök. 2 vitlöksklyftor 1/2 broccolihuvud en näve grönkålsblad
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Vegansk Brownie - 3 bitar. 1 dl kikärtsspad. 1 ½ msk kokosmjöl. ca 1 msk kakao. 1 krm vaniljpulver. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Vegansk Brownie - 3 bitar. 1 dl kikärtsspad. 1 ½ msk kokosmjöl. ca 1 msk kakao. 1 krm vaniljpulver
1 vitlöksklyfta. 1½ dl havregryn. Mixa bönor (du kan även välja andra bönor än just kidneybönor), vitlök, potatisar och morötter tillsammans med havremjölken
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1,5 dl ströbröd. 1,5 msk potatismjöl. 1/2 – 1 dl vatten. 1 gul lök. 1,5 msk god grönsaksfond. 1 msk kinesisk soja. 10-12 korn kryddpeppar mortlade. 1,5 msk grönsaksfond. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. 1 msk kinesisk soja. Blanda 1 dl havregrädde, soja och fond i en skål och häll ner i färsen. Blanda ströbröd, potatismjöl och 1 dl havregrädde i en bunke och låt dra i 30 sekunder. Stek dem först på ganska hög värme i ca 5-10 minuter i mycket smör och låt dem därefter stå några minuter till på låg värme. Vegetariska spanska köttbullar Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1,5 dl ströbröd. 1,5 msk potatismjöl. 1/2 – 1 dl vatten. 1 gul lök. 1,5 msk god grönsaksfond. 1 msk kinesisk soja. 10-12 korn kryddpeppar mortlade. 1,5 msk grönsaksfond. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. 1 msk kinesisk soja
– Våfflor med veganskagen. Gärna 1-2 min kortare än vad paketet anger. 1 burk kronärtskockor i olja. 125 g babyplommontomater. 1/2 kruka timjan. 1/4 buljongtärning. 1 burk kronärtskockor i olja. 125 g babyplommontomater. 1/2 kruka timjan. 1/4 buljongtärning salt + färskmalen svartpeppar
Denna paj är lätt att göra vegetarisk, bara uteslut salamin. Strö salami & Brie över botten, Skär broccolin i mindre buketter och koka lätt, tillägg i pajskalet
TwitterFacebookGillaGilla Laddar. Jag dyker rätt in, utan något som helst omhuldande, i världen av veganska recept nu när jag fick klartecken från er i mitt senaste inlägg
1,5 msk fiberhusk. 1 rågad msk chiafrön. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 125 g soltorkade tomater. 1/2 msk äppelcidervinäger. 1 msk olivolja. 1 dl äggfri majonäs. 1 liten vitlöksklyfta. 1,5 msk fiberhusk. 1 rågad msk chiafrön. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 125 g soltorkade tomater. 1/2 msk äppelcidervinäger. 1 msk olivolja. 1 dl äggfri majonäs. 1 liten vitlöksklyfta
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Jag toppade den med matyoghurt, vilket då förstås inte gör den vegansk längre men utan toppingen så är den helt vegansk
12 bitar brownie. 100 g kokosolja. 100 ml spad från en burk kokta kikärtor (ca 1 dl och 1 msk spad). 1,5 dl mjöl. 1 msk vaniljsocker. Om du vill kan du ersätta kokosolja med 100 g smör. Värm ugnen till 175°. Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 1 timme. Relaterade 12 bitar brownie. 100 g kokosolja. 100 ml spad från en burk kokta kikärtor (ca 1 dl och 1 msk spad). 1,5 dl mjöl. 1 msk vaniljsocker
Här har ni en vegansk äppelkaka. 3 dl mjöl2,5 tsk bakpulver1 dl socker1,5 dl sojamjölk0,5 dl olja3 äpplen skurna i skivorkanel och sockerBlanda ihop smeten och tryck ner äppelbitarna. 1 dl socker. 1,5 dl sojamjölk
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.