Dela degen i 10-15 bitar (beroende på hur stora/små mackor du vill ha) och forma bitarna till önskad form. Grädda i ugn i 12-15 minuter. 1 dl vetegroddar. 1 tsk salt. 1 ägg
ca 1 kg fläskkarré i bit3 dl koncentrerad äppeljuice2 msk soya1 tsk malen ingefära2-3 morrötter1-2äpplen1-2 purjolökarflingsalt och pepparBörja med att lägga lergrytan i kallt vatten i cirka 15 minuter. ca 1 kg fläskkarré i bit. 1 tsk malen ingefära. 1-2 äpplen. 1-2 purjolökarflingsalt och peppar
500 g fläskfärs1 msk örtaromat200 g champinjoner, färskasalt och peppar3 dl grädde2 dl creme fraise1 dl mjölk3-4 msk soyasmör, att steka i Blanda färsen och aromat, forma som en fläskfilé och lägg in i frysen ett par timmar. 1 msk örtaromat. 1 dl mjölk
Är lite inne på att prova så många olika sorters fisk jag kan hitta. Så ni behöver inte vara oroliga för att det bara ska vara en massa olika sorters korvar
ca 5 port400 g köttfärs1gullök1 purjolökca 4 dl strimlad vitkål5 msk soya5 msk balsam vinäger3 msk farin socker1 tsk chilisås1 pressad vitlökBörja med att hacka lök, vitkål och purjolök. Låt koka under lock i cirka 10 minuter. 1 gullök. 1 purjolök
1 fläskfilé3 st lime, eller 6 msk pressad limejuicekoriander, färsk eller malen3 st vitlöksklyftor1 granatäpple5 skivor jalapeno4 msk oljasvartpepparca 2 dl risRensa fläskfilén från fett och skär den i bitar. Marinera i 1 pressad vitlök, 1 msk olja, ca 2 msk limejuice, svartpeppar och koriander i minst 30 minuter. Stek köttet i en torr stekpanna, lägg det sen i en ugnsfast form i 175 grader i ugnen, ca 5-8 minuter. 1 fläskfilé. 1 granatäpple
Semesterdagboken 31Juli. 2016-08-01, 08. Söndagen den 31Juli. Sen när detta husliga bestyr va klart så fick det bli en liten prommis på 1,6 mil hemma vid, eller vi gick från Trångsund till Länna, jag bara älskar att gå, nu under semestern har jag ju inte tränat nått, så tur att man rört på sig lite i alla fall, men snart är vardagen här igen och då är jag på gymmet 3 - 4 dagar i veckan. 10 dl strösocker. Mät mängden vätska och rör ner 10 dl socker i saften. Späd saften 1+8 vid servering. 1 liter fina krusbär. 1 dl vatten. 1/2 citron pressad saft. Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 15 minuter. Semester dagboken 2016. vinbärs saft 31Juli. 1,6 mil h. 10 dl strösocker. 1 liter fina krusbär. 1 dl vatten. 1/2 citron pressad saft
Postat av Elin måndag 03/07 2017 kl. 12 Kommentera. 4 juli är inte något vi firar här hemma men jag har grävt fram några recept om du vill hitta lite inspiration
Jag har bakat en hel del under juli och det resulterar i mitt längsta inlägg hittills. Hallonsorbet1gelatinblad150g vit sirap100g vatten200g hallonLägg gelatinet i blöt. Flädersabayone2 äggulor50g flädersaft50g socker20g citron100g gräddeVispa alla ingredienser utom grädden till en tjock och fluffig sås i en kastrull på medelhög värme. Så här i sommarvärmen brukar det bli bra när jag sätter degen fyra på eftermiddagen låter den jäsa till 11 och viker den tre gånger under tiden. Degen100g vetesurdeg950g vetemjöl special700-750g vatten20g saltVattenmängden beror på hur starkt mjöl du bakar på och hur lösa degar du kan att hantera. 100g grädden 1 nypa salt 100g hackad chokladKoka upp grädde och salt och häll det över den hackade chokladen. Dinkelbröd (2 st)700g dinkelsikt250 fullkornsdinkelmjöl100g rågsurdeg750g vatten20g salt100g hela dinkelkornBlanda alla ingredienser utom dinkelkornen och låt det jäsa 10-14h. Vik degen 3 gånger med 1/2 h mellanrum. Sänk temperaturen till 150° när fröna är lagom mörka. 1 gelatinblad. 150g vit sirap. 100g rågsurdeg
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Den här pajen åt jag första gången när min kompis Oscar (Flacken) fyllde 20 och bjöd på mat en härlig sommarkväll i juli för över två år sen. Köttfärspaj , 4 portioner Pajdeg 75 g smör 2 dl vetemjöl 75 g keso Fyllning 500 g köttfärs 1 gul lök 1 burk krossade tomater tomater 2 msk chilisås 1 tsk soja ev. crème fraiche 1-2 vitlöksklyftor ½ tsk basilika ½ tsk oregano tomater ostskivor Nyp ihop smör och mjöl till pajdegen. Tryck ut i en pajform och ställ in i frysen i 15 minuter. Låt puttra samman i ca 10 minuter. 1 gul lök. 1 burk krossade tomater. 1 tsk soja. 1-2 vitlöksklyftor
14juli2016, 20. 100g smör. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. Sätt ugnen på 175°C. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min tills de är gyllenbruna. 100g smör. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver
Men trots allt har det varit en del sköna dagar i Juli också. 1 gul lök. 1 grillad inlagd röd paprika (Finns färdig på burk). 1 röd chili. chilipulver ca 1- 1/2 msk. 1 burk krossade tomater (ekologiska eller polpa). 1 paket svarta bönor (skölj dem i sil) eller 1 burk. 1 paket vita bönor med tomatsås eller 1 burk. ca 160 -200 g marinerad hård tofu (finns att köpa färdigmarinerad). Blanda alltsammans och låt det puttra ca 10 minuter till. Relaterat 1 gul lök. 1 grillad inlagd röd paprika. 1 röd chili
Jag använde ett paket med sex stycken smördegsark som delades på mitten till 12 stycken (jag är grym på matte). 12 ostpajer6 färdigkavlade smördegsplattor (frysta som har tinat enligt förpackningens anvisning). 1 ägg (uppvispat till pensling). 1/2 tsk salt. 10 cm purjolök, strimlad. 1/2 dl hackad gräslök. 1 knippe grön sparris. Ha en härlig sommarkväll denna onsdag i juli, 2012. 12 ost. 1 ägg (uppvispat till pensling). 1/2 tsk salt. 10 cm purjolök, strimlad. 1/2 dl hackad gräslök. 1 knippe grön sparris
maj 2018 (18). april 2018 (40). mars 2018 (36). februari 2018 (24). januari 2018 (24). december 2017 (26). november 2017 (33). oktober 2017 (33). september 2017 (42). augusti 2017 (36). juli2017 (31). juni 2017 (30). maj 2017 (34). april 2017 (32). mars 2017 (40). februari 2017 (30). januari 2017 (35). december 2016 (36). november 2016 (38). oktober 2016 (39). september 2016 (27). augusti 2016 (31). juli2016 (30). juni 2016 (38). maj 2016 (34). april 2016 (34). mars 2016 (32). februari 2016 (34). januari 2016 (37). december 2015 (37). november 2015 (40). oktober 2015 (29). september 2015 (32). augusti 2015 (30). juli2015 (21). juni 2015 (32). maj 2015 (33). april 2015 (35). mars 2015 (37). februari 2015 (31). januari 2015 (38). december 2014 (42). november 2014 (36). oktober 2014 (34). september 2014 (31). augusti 2014 (27). juli2014 (25). juni 2014 (35). maj 2014 (40). april 2014 (46). mars 2014 (67). februari 2014 (55). januari 2014 (56). december 2013 (46). november 2013 (48). oktober 2013 (51). september 2013 (37). augusti 2013 (57). juli2013 (38). juni 2013 (65). maj 2013 (79). april 2013 (64). mars 2013 (57). februari 2013 (57). januari 2013 (59). december 2012 (48). november 2012 (36). oktober 2012 (47). september 2012 (29). augusti 2012 (31). juli2012 (40). juni 2012 (46). maj 2012 (37). april 2012 (54). mars 2012 (44). februari 2012 (41). januari 2012 (42). december 2011 (42). november 2011 (62). oktober 2011 (49). september 2011 (41). augusti 2011 (43). juli2011 (61). juni 2011 (42). maj 2011 (44). april 2011 (30). mars 2011 (15). februari 2011 (8). januari 2011 (19). december 2010 (12). november 2010 (21). oktober 2010 (14). september 2010 (15). augusti 2010 (15). juli2010 (5). juni 2010 (22). maj 2010 (42). april 2010 (26). mars 2010 (20). februari 2010 (15). januari 2010 (21). december 2009 (19). juli 2009 (26). april 2009 (21). januari 2009 (17). december 2008 (13). november 2008 (21). juli 2008 (1). februari 2008 (1). januari 2008 (18). december 2007 (10). november 2007 (12). september 2007 (1). augusti 2007 (11). juli 2007 (16). juni 2007 (12). maj 2007 (17). februari 2007 (18). januari 2007 (31). november 2006 (1). juli 2006 (1). juni 2006 (1). januari 2006 (19). juli 2005 (3). maj 2005 (1). mars 2005 (1). augusti 2004 (16). juli 2004 (7). juni 2004 (10). augusti 2003 (1). juli 2003 (1). juni 2003 (1). april 2003 (16)
9 juli2016 @ 11. 10 - 12 st ( jag gjorde 12, lättare hantera i små utrymmen o beg utrustning). 2 1/2 dl mjölk. 15 g jäst. 1 tsk brödkrydda. 1 msk socker, farin el sirap. 1/2 tsk salt. 1 krm hjorthornsalt. 1 dl rågsikt el mjöl. ca 3 1/2 -4 dl vetemjöl. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 timme under en bakduk. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i 10-12 bitar och rulla till runda bollar. Låt bollarna vila 15 min. Grädda ca 1 minut på var sida. 9 juli2016 @ 11. 10 - 12 st ( jag gjorde 12, lättare hantera i små utrymmen o beg utrustning). 2 1/2 dl mjölk. 15 g jäst. 1 tsk brödkrydda. 1 msk socker, farin el sirap. 1/2 tsk salt. 1 krm hjorthornsalt. 1 dl rågsikt el mjöl. ca 3 1/2 -4 dl vetemjöl. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 timme under en bakduk. Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dela degen i 10-12 bitar och rulla till runda bollar. Låt bollarna vila 15 min. Grädda ca 1 minut på var sida. 10 - 12 st ( jag gjorde 12, lättare hantera i små utrymmen o beg utrustning). 2 1/2 dl mjölk. 15 g jäst. 1 tsk brödkrydda. 1 msk socker, farin el sirap. 1/2 tsk salt. 1 krm hjorthornsalt. 1 dl rågsikt el mjöl. ca 3 1/2 -4 dl vetemjöl. 10 - 12 st ( jag gjorde 12, lättare hantera i små utrymmen o beg utrustning). 2 1/2 dl mjölk. 15 g jäst. 1 tsk brödkrydda. 1 msk socker, farin el sirap. 1/2 tsk salt. 1 krm hjorthornsalt. 1 dl rågsikt el mjöl. ca 3 1/2 -4 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.