Det är inte var dag man får på sig det där vita nattlinnet och kronan på huvudet. e advent. -) Mannen här hemma kände sig som Ebbot fast med stut på huvudet
Det kan man visst om man håller sig till sin budget. Önskar dig en trevlig första advent. På söndag är det första advent och för att underlätta för oss Viktväktare så kommer här 5 tips på kakor som kostar max 3 flex smartpoint per kaka
Stek löken och kålen tills kålen börjar dra ihop sig och löken blir mjuk. 1 dl solroskärnor *. 1 tsk salt. 1/2 dl vatten. 1/2 dl kokosolja. 2 liter grönkål (ca 16 blad). 1 klick smör eller olja att steka i. 1 sked honung. 2 dl vatten + 1 msk solroskärnor **. Nagga den lite lätt och förgrädda skalet i 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk ugnen till 180 grader. 1 dl solroskärnor. 1 tsk salt. 1/2 dl vatten. 1/2 dl kokosolja. ca 16 blad. 1 klick smör eller olja att steka i. 2 dl vatten + 1 msk solroskärnor **
SaffransbullarIngredienser50 g jäst150 g smör5 dl mjölk2 påsar saffran0,5 tsk salt1,5 dl socker1ägg14 dl vetemjölSmula jästen i en bunke. Häll i ca 13 dl vetemjöl, spar 1 dl till utbaket. Ställ in i ugnen i ca 12-15 minuter. 150 g smör. 1,5 dl socker. 1 ägg. 14 dl vetemjöl
Det är mysigt med första advent. J hade även med sig en jättegod kaka som hon hade gjort. På eftermiddagen kom några vänner över på adventsfika och det var mysigt
Många gånger har jag gjort degen dagen innan på kvällen och sen bakat det först när jag kommer från jobbet men det ska jäsa minst 12 timmar. 1 ¾ tsk salt. 1 ¾ tsk salt
1 msk fiberhusk. 1 msk Ica sötströ. 1 tsk vaniljextrakt. 1 dl grekisk yoghurt. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ugnen ca 10-15 minuter, håll koll så att den inte bränns, pajskalet ska inte bli för torrt. är fast och glansig häll i resten av Ica sötströ och vispa ytterligare 2. 1 msk fiberhusk. 1 msk. 1 tsk vaniljextrakt
( Det hade varit mysigt med rimfrost och snö utanför fönsterna när adventsljusen tänds. ) och spetsat med Xanté blir det en perfekt välkomstdrink på adventsminglet
Det visade sig vara den första guidade turen de höll så det var kul att få vara med på premiären. Främst bland brygderna utmärkte sig en riktigt sjukt bra weissbier, ett veteöl, som smaksatts med korianderfrö och pomerans enligt belgisk tradition
När egentiden breder ut sig och man bakar bananabread på veganskt vis. Lite ovant (men skönt) att helt plötsligt befinna sig i det skede av livet där egentiden blir något att räkna med
1 msk strösocker. 1 msk strösocker. I morgon kväll ska vi ha gäster, mor med man kommer på middag. Tänkte ge mig på att göra Creme Brulee vilket jag aldrig tidigare gjort
Ja, det här är vad man kan ägna sig åt en fredag, eller vilken annan dag som helst, jag hade bara en tråkig morgon, så istället för att plugga började jag pyssla och nu har snart hela förmiddagen gått
1 gul lök. 1 stor eller 2 små vitlöksklyftor. 1 röd chili. 1 msk olivolja. 1 msk flytande honung. Koka soppan i 10 minuter. 1 gul lök. 1 stor eller. 1 röd chili. 1 msk olivolja. 1 msk flytande honung
Koka upp och rör om så buljongtärningen löser sig. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsform ca 35x25 centimeter. Koka upp under omrörning och låt småbubbla ca 10 minuter medan ni skär köttet. 1400-1500 g picnicbog. 1 kg potatis (6-7 stora. 1 tärning köttbuljong. 1-2 msk smör
Stek på bägge sidor tills den är genomstekt och ser frasig ut. ca 10 st. 1 ägg. 1 citron. ca 1 dl creme fracihe. 1 palsternacka. 1 apelsin. 1 halloumi. 1 liten riven vitlöksklyfta. 1 msk fransk senap. Ugnsbaka den med lite olja och flingsalt i 175 grader tills den är mjuk. 1 avokado. 100 g skalade räkor (spara några till garnering). 1 msk dill. 1. 1 rulle färsk smördeg. 1 burk ansjovis (inte den minsta burken). 12 fina havskräftor. 11/2 dl riven parmesanost. Baka i ugn i 10-12 min, eller tills anrättningen fått fin färg och en underbar doft sprider sig. 1 kokt hummer, 500 g. 1 msk tomatpuré. 1 msk smör. 1 tsk torkad timjan. 1 timme + 3 timme i kylskåp. Koka upp och låt sjuda 15 min. Koka på hög värme tills vätskan kokat ner till 1 dl, ca 10 min. -Mama Skogly ♥ ca 10 st. 1 ägg 50 g riven Västerbottensost. 0,5 rödlök 1 citron dill. ca 1 dl creme fracihe. 1 palsternacka 1 apelsin 1 halloumi. 1 liten riven vitlöksklyfta. 1 msk fransk senap. 1 avokado 100 g skalade räkor (spara några till garnering). 1 msk dill. 1 rulle färsk smördeg. 1 burk ansjovis (inte den minsta burken). 12 fina havskräftor. 11/2 dl riven parmesanost. 1 kokt hummer, 500 g 2 gelatinblad 3 dl grädde. 1 msk tomatpuré. 1 msk smör. 1 tsk torkad timjan
1. 1 dl svartvinbärssaft. 10 cl portvin. 1 tsk timjan. 10 st enbär. 1 st gul lök. 1. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.