Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås och västerbottenost ovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset
Jag vet inte vad plankstek betyder för er men för mig så är det en relativt återkommande del av min barndom, för så fort det var dags för restaurangbesök så var det plankan som stod på önskelistan (var inte den klassiska hamburgerungen när jag var liten) Idag så känns det som om att plankan associeras med sunkiga hak och billig bira, vilket är synd för rätten är ju rätt grym
Här kommer min variant på en slags plankstek. ) Kanske något att testa till nyår. ). En rejäl bit fin entrecôte per person, som steks i smör i het gjutjärnspanna
Putsa kasslern och skär den i tunna skivor. Lägg dem omlott i en stor form med lock. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över köttet och täck med lock
- Förutom ovanstående kan plankan även kompletteras med t. Den här maträtten är väldigt praktisk att servera på fester och middagar, eftersom den kan förberedas i förväg och inte kräver någon ugn
Placera tomaten i hålet i plankan. I fredags gjorde vi Planka, det är inte speciellt avancerat att göra men det blir inte att man gör det speciellt ofta ändå, så det känns lite lyxigt när man väl gör det
I fredagskväll gjorde jag en riktig "klassiker - Plankstek utan planka. Istället för att göra rätten på en planka så gjorde jag allt i en ugnsform - Oj så gott det blev
Häll hovmästarsås i en glasskål och sätt den på plankan. Lägg den mitt på plankan och lägg kassler runt om hela och upp på den så det ser ut som ett avlångt berg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.