Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
ANNONSSAMARBETE MED SVENSK FÅGEL. Julen har passerat och det går fort mot nyår. Ni har säkert funderat kring nyårsmenyn vid det här laget och här kan jag tipsa om ett riktigt gott, lite lyxigt och även enkelt recept att förbereda både som plockmat, buffé och mingel
Här kommer min variant på en slags plankstek. ) Kanske något att testa till nyår. ). En rejäl bit fin entrecôte per person, som steks i smör i het gjutjärnspanna
Putsa kasslern och skär den i tunna skivor. Lägg dem omlott i en stor form med lock. Rör samman alla ingredienserna till marinaden, häll den över köttet och täck med lock
I fredags gjorde vi Planka, det är inte speciellt avancerat att göra men det blir inte att man gör det speciellt ofta ändå, så det känns lite lyxigt när man väl gör det
I fredagskväll gjorde jag en riktig "klassiker - Plankstek utan planka. Istället för att göra rätten på en planka så gjorde jag allt i en ugnsform - Oj så gott det blev
Grillad lax på planka en passande rätt efter sillen på Midsommar. 1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.