Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med kanelen, kardemummakärnorna och vattnet
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Låt den stå inne minst en halvtimme och öppna då luckan och prova med sticka så den är färdig. Basilika, Citronmeliss, kardemumma, Ingefära, Solroskärnor
Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning. Susanna Livijn Wexell 150 g Mat & Bak Smör. 3 krm Kardemumma Mald. 3 krm Ingefära Malen. 5 msk Mat & Bak Smör
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Skålla plommonen och låt dem ligga i en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå in i fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. De här kardemummakakorna påminner mycket om vanliga kolakakor fast de smakar ljuvligt
Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.