Skålla och skala mandel, när den har torkat, mal ner den, blanda med strösocker. Koka upp mjölk och grädde i en 3 l kastrull ihop med bikarbonat, sänk värmen, häll i socker och nötblandningen, vaniljsocker, kanelstänger, riven muskotnöt och salt, nu skall den bara sjuda
Min favoritsmak är Sia choklad som ibland får sällskap på tallriken av mina andra favoriter från samma märke, polka och ägglikör (jag tackar heller inte nej till en Ben & Jerry 'chocolate fudge brownie')
Tillsätt ägglikör, vodka och limejuice och rör om. 13 cl Ägglikör 3 cl Vodka 1 cl Limejuice 20 cl 7 Up Rekommenderad ägglikör Bols Advocaat Alternativ till 7 Up Sprite Fruktsoda Fyll ett highballglas med is
Vispa ägglikör och whisky i en kastrull och värm försiktigt. 45 cl ägglikör. Häll upp i sex shotsglas. Vispa grädden till tjockt skum och toppa varje glas med en klick
Mich har fyllt på kokboksamlingen med en reafyndbok av Leif Mannerström. Mich är verkligen duktig på att bläddra i kokböcker och att använda recept ur dem
Österrikiskt till vänster och tyskt till. Som ni tre som slaviskt följer min blogg (ett uppriktigt tack till min kära hustru och två friställda bröder i Dals Långed) kunnat konstatera springer mitt matintresse ur mormors magiska kök
Mandel- och ägglikörtårta med vit choklad och citronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas med vit choklad och maränger
Blanda snabbt ihop allt till en smidig deg. Låt vila svalt minst 1 timme. Dela degen i önskade antal kakor, och rulla degbitarna till små "horn" som böjs lätt när de läggs på plåten
Antingen som Helena och smaksätta med ägglikör eller varför inte cointreau. När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk
4 cl advocaat (ägglikör). Så var det påsk igen. Som liten var det min absoluta favorithögtid. Jag vet inte varför, men förmodligen för att våren var här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.