Servera med grillad kycklingellerfläskfilémed potatis, pasta eller ris och eventuellt en sallad. Puttra broccolin i en kastrull med vatten utan salt tills den är klar så gaffeln har samma motstånd genom tjälken som en kokt potatis
4 portioner Ingredienser. 600 g fläskfile, ½ cm skivor 2 gula lökar, strimlas 1 gul paprika, strimlas, ta gärna fler paprikor, kanske orange 1 apelsin, skal och saft 2 msk olja till stekning 1 tsk socker 3 tsk sabal oelek 2 msk chilisås 1 tsk curry 2 msk
Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper. Lägg upp på fat och skeda över lite sås samt garnera med lite hackad persilja eller örter som rosmarin och timjan
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Perfekt när man är många eftersom man får plats med två kycklinghållare på grillen
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött ellerkyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött ellerkycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.