salt & peppar. . Det enkla är ofta det godaste, precis som i fallet med den här potatisen. Jag hade lätt kunnat äta en måltid bestående av just de här gyllene potatisarna som fått rostas i ugnen med massor av olivolja, vitlök och örter
Veckans middagstips är en riktig favorit i alla dess former, risotto. Jag vet att många tycker att det är lite svårt med just risotto, men det är bara att gå loss och förbered alla delar, ställa sig vid kastrullen och våga testa
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
jo, jag gillar ju som sagt tillbehör när det är grilltime. Här är ett bröd jag gjorde idag. Jag har ofta svårt för att ange exakta mängder då jag alltid "lär känna" varje deg
Citronrisotton är så krämig i sig, att man behöver faktiskt ingen sås till. Citronrisotto, 4 personer smör att steka ien liten lök1 vitlöksklyfta1 dl vitt vin (kan uteslutas)3 dl arboriorisca 1 liter grönsaksbuljong (sjudande)ca 2 dl riven parmesansalt och peppar1 citron - rivet skal från hela citronen och saften från halva citronenHacka löken, pressa vitlöksklyftan och fräs i smör i en stor gryta med höga kanter
Lax med fetaost och örter. 2015-09-04, 19. 42. Gårdagens lunch bestod av laxfilé med ett träcke av fetaost och örter som serverades tillsammans med ugnsrostad potatis och sallad
Ingredienser8 stora potatisar av fast sort1 vitlöksklyfta1/2 dl OlivoljaSalt & peppar1 msk färsk hackad Oregano1 msk färsk hackad RosmarinParmesanOlivoljaInstruktionerBörja med att skära dina potatisar i fyra klyftor vardera. Sätt ugnen på 225 graderHäll i olivolja, örterna, en pressad vitlöksklyfta, salt & peppar i en skål som du sedan rör ner klyftpotatisarna iLägg på en plåt med skalet nedåt och grädda i cirka 30 min beroende på storlek på potatisen
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Fotot. Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.