Ölbräserad kåldolme på orre med blåbärsgremolata, friterad grönkål och silkeslen ölsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 lök, gul
  • 8-10 kålblad
  • 500 g orrefärs
  • 200 g späck
  • salt
  • peppar
  • 33 cl porter
  • 3 msk honung
  • 1 lök, gul
  • steksky, från dolmarna
  • 2 dl grädde
  • 2 msk viltfond
  • 1 apelsin, zest
  • 1 dl citronsaft
  • 1 citron, zest
  • 0,5 dl persilja
  • 1 dl färska blåbär
  • 6 dl olja, neutral
  • 4 blad grönkål
  • hallon
  • granskott
  • Kåldolmar3 dl grädde 0,5 dl ströbröd 2 lök, gul 8-10 kålblad 500 g orrefärs 200 g späck salt peppar 33 cl porter 3 msk honung
  • Ölsås1 lök, gul steksky, från dolmarna 2 dl grädde 2 msk viltfond salt peppar
  • Blåbärsgremolata1 apelsin, zest 1 dl citronsaft 1 citron, zest 0,5 dl persilja 1 dl färska blåbär
  • Friterad grönkål6 dl olja, neutral 4 blad grönkål salt
  • Servering hallon granskott

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.