Kjellson
Köttfärs

Köttfärs

Köttbullar i ugnen

Köttbullar i ugnen

1. Blanda havregryn och vatten, låt svälla 5-10 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

1. Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna
Romska köttfärsbiffar med stekt potatis

Romska köttfärsbiffar med stekt potatis

Lägg i köttfärsen i en bunke. Lägg i löken i bunken i köttfärsen blanda med salt och peppar. Lägg plastfolie på köttet och banka med en slev tills köttfärsen blir platt
Köttfärslimpa med bacon, ost och chilisås

Köttfärslimpa med bacon, ost och chilisås

Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt. Lägg sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper och tryck ut det jämt över hela bakplåtspappret
Sjömansgryta med köttfärs och porter

Sjömansgryta med köttfärs och porter

Stek sedan lök och kål i lite smör och tillsätt köttfärs. 500 g köttfärs. 2,5 dl öl (porter) 500 g köttfärs 300 g vitkål 600 g fast potatis 2 gula lökar smör 2 msk timjan, hackad 2 msk körvel, hackad 3-4 dl kalvfond (ej koncentrerad
Mammas köttfärslimpa

Mammas köttfärslimpa

Köttfärslimpa1 dl havregryn (alt ströbröd) 2 ägg 3 dl gräddfil 1 kg nötfärs 1 löksoppa på pulver (40 g) 0,5 tsk svartpeppar olivolja 140 g baconskivor
Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel
Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding

Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter
Johan Jureskogs kålpudding

Johan Jureskogs kålpudding

Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen
Lättlagade rödbetsbiffar med morötter

Lättlagade rödbetsbiffar med morötter

Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek den tills den får färg. Blanda sedan alla ingredienser förutom salladsblad i en bunke