Lägg de torra ingredienserna, ost, jalapenos och chiliflakesi en matberedare och kör igång. Häll ner smeten i brödformerna och toppa med resten av smöret
Åsas äppelkaka är en härlig äppelkaka. Utan mjölk, ägg och gluten om du vill. ljus sirap. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en påse med kanel och socker
Blanda alla ingrediensertill en lös smet. Häll smeten i två smorda (med olja) brödformar. Sätt in formarna i kall ugn, sätt ugnen på 225 grader och låt stå ca 45 minuter. 8 dl mellanfil. 5 dl rågflingor. 7 dl rågsikt. 1 dl krossade linfrön. 2 dl sirap. 1 dl osötad lingonsylt. 6 tsk bikarbonat
Skala äpplena och skär iskivor. Lägg äppelskivornai en pajform. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet, sockret och bakpulvret i smöret och rör ihoptill en smet
Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Hacka ägg, räkor, äpple och purjolöken och blanda ihop. Jag och min sambo älskar den här röran och brukar dubbla den tillbakpotatisen
Mixa allt. Klarar sej i kylen i mer än en vecka. Låt stå i kylen för 24 timmar, för att dra. 1 burk kidneybönor (sköljda). 1 burk kikärter. 1 burk haricots verts. 1 3/4 dl vitvinäger eller äpplecidervinäger
Inget betalt jobb än men en hel del ideellaaktiviteter, träning och så har jag (ibrist på sysselsättning trodde jag) i höst börjat en kvällskurs på Pedagogen (Göteborgs Universitet) ipresentationsteknik
Åsas enkla bröd är supersimpla att göra och smakar fantastiskt. Det är saftigt med knapriga kanter och du är din egen boss när det kommer till hur nyttiga du vill att limporna ska vara
Kladdkaka med lakrits LCHF. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgångtill egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Tänk när man kom hem efter skolan och kände doften av hjorthornssalt i trappuppgången. 2hg smör smältes och låt svalnaBlanda med2 dl socker och 10 st sötmandlar (males fint. )och 20 st bittermandlar (males fint. )2 tsk hjorthornssalt2 dl mjölk8 dl vetemjölBlanda allt, dela i 30 bitar, pensla med ägg och doppa i pärlsocker. Grädda i 225 grader tills de fått fin färg. 20 st bittermandlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.