PåJulbordet. julbord,. Den senaste veckan har instagram fullständigt svämmat över av hasselbackpotatis och någonstans i bakhuvudet hade jag en bild av en pumpa som var tillagad på samma sätt
Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märker är det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
Kolatårta på mandelbotten. Den här kolatårtan på mandelbotten är knäckig och väldigt god. Riv mandelmassan, rör ut den med äggvitan och bred ut jämnt på papperet
Det är inte så att jag inte tycker om skinka, köttbullar och korv men jag är mer av en fiskmänniska och det viktigaste för mig påjulbordet är lutfisk, sill och Janssons frestelse
Med Folkets favorit i Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdriva osannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Fisksoppa påårets varmaste dag. Nu har vi ju så många sociala nätverk där man kan visa vad man tycker och påverka beslut men det är ändå en hel del som demonstrerar första maj
Njut av ett vegoalternativ påjulbordet. Dela brysselkålen på hälften. Sätt på en panna och lägg i smör och låt smöret stilla sig något innan kål och lökar läggs i
Då var det äntligen dags för omröstning av ”Årets finaste sommartårta”. Lämna din röst här i kommentarsfältet med det nummer på tårtan som du tycker ska vinna
Jag vill gärna ha lite olika sallader påjulbordet här kommer lite tips. Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg Twitter @millafunderar Rödkålssallad med svartvinbär
Varje år bjuds det på fler och fler vegetariska och veganska julbord runt om i Sverige. Blanda den med vita bönor för ett matigare alternativ, toppen för ett vegetariskt julbord
Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Lägg crème fraiche i en spritspåse. 1Mörk senapssås0,5 dl senap, original 0,5 msk senapspulver 3 msk rödvinsvinäger 1 espresso 100 g farinsocker 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk gula senapsfrön 2 tsk soja 1 dl oljaSkär sillen fint och lägg ut den på ett fat
Fina alkoholfria alternativ från Kiviks nu på Systembolaget. Kiviks Musteri Årets Skörd Gravenstein, Cox Orange/Belle de Boskoop och Ekologisk äpplemust, 75 cl och 33 SEK
Ostfyllda viltfärsbiffar med ragu på bladspenat. Mest på grund av att han har svårt att hålla sig ifrån socker, så vikten har pendlat upp och ner ett antal gånger under våra år tillsammans
Årets Kock. Den här gången USA vann första pris, Sverige hamnade på sjunde plats. I Årets kock bestämde de sig för att gå halva vägen och låt finalisterna gör fem vegetariska smårätter
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost påÅrets Kock. Det är underbart att detta nu syns på svenska gourmetkrogar och att unga i hela landet ägnar sig åt inläggningar
Blomkålstimbal med parmesanJag gillar att ha några vegetariska alternativ påjulbordet. * Koka blomkålen mjuk (ca 15 min)* Mixa den med alla kryddor och grädde samt ostar till en ganska slät smet* Rör i ägg snabbt* Smält smör i botten på en liten form (ca 5 dl), lägg gärna ett par kokta sparrisar eller några basilikablad i botten. * Fyll en större form med hett vatten, sätt den lilla formen i den stora och sätt in i ugnen (smartast är att fylla på vattnet inne i ugnen) - ett så kallat Bain de Marie* Baka i 150 grader i cirka en timme* Ta ut den, doppa den snabbt i varmt vatten och dra en kniv längs ändarna* Vänd den upp och ned på ett snyggt fat (nu syns det vackra om du lagt ett par sparrisar eller blad där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.