dagen mötte mig med regnrusk och mysbyxor. Och nu är det alltså 2012 mina vänner. Vad är då bättre än att smyga ut på internet och läsa alla härliga inlägg om hur nyårsaftonen blev för er andra
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. På söndagar är det ett recept som väldigt många läser vilket jag kan förstå då det är dags att planera kommande vecka och då är denna sallad perfekt att starta med
Du kan bjuda den både till fest och vardags. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor. Låt rätten sjuda sakta under lock ca 15 minuter. Ca 15 minuter att förberedaCa 15 minuter att efterstekaBilligare. Tillsätt mot slutet av efterstekningen 1 liten burk smörstekta champinjoner och smaksätt rätten med litet ingefära och ev litet farin. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. 1½ tsk salt. 1 ägg. 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor. bara 1 dl vätska att späda med. Till 8 - 10 portioner. Grädda färsen i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills den fått lätt färg och verkar genomgräddad. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. Gör färsen som i vårt recept, men blanda i 1 dl rårivet rotselleri och 1 dl rårivet syrligt äpple. Späd med vatten, men ta bara 1½ dl vätska till vårt recept. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagda rödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner. 1½ tsk salt. 1 ägg 1 finstrimlad purjolök. 1 dl vitt, okryddat ströbröd. ca 150 g god ost i skivor
När den svalt är det dags för glasyren. 1,5 dl. 150 gr. 1,5 dl. Sätt ugnen på 175C och klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen i 15 minuter. 1,5 dl kallt vatten. 150 gr smör. 1,5 dl strösocker
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. DAGENS RECEPT 14-09-16. 1 burk skalade tomater, 400 g. 1 dl vitt vin. 1 vitlöksklyfta. 1 krm timjan. 1 msk vetemjöl. 1 dl riven parmesan. Ca 15 minuter att förbereda. Byt ut lökklyftorna mot hela små schalottenlökar samt tillsätt 100 g små, färska champinjoner. Låt dessa koka med 10 minuter. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 msk olja. 1 dl vitt vin. 1 vitlöksklyfta ½ tsk rosmarin. 1 krm timjan. 1 msk vetemjöl. 1 dl riven parmesan
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. 1tårta150 g smör eller margarin300 g brun farin2 ägg1 tsk vaniljsocker3 medelstora mogna bananer85 g blockchokladca 4 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk vattenBlanda rumsvarmt matfett med farin till en jämn massa. Tillsätt ½ tsk vaniljsocker och 1 - 2 msk mjölk så att crèmen blir smidig i konsistensen. Från Nya Mästerkocken 1985 Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème, som beskrivs nedan. 1 tårta. 150 g smör eller margarin. 1 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.