Det går också bra att torka i ugnen, lägg ut strimlorna på grillgallret till spisen, låna grannens galler så får du två eller tre galler som du samtidigt kan stoppa in i ugnen, Men tänk då på att Grannen måste få smaka
Så fort man börjar äta det man åt innan (för det kommer du garanterat ha en massa cravings efter i och med att du går på svält-diet) så kommer du gå upp de kilona du tappade och kanske till och med mer därtill eftersom du svält din kropp, tappat muskelmassa och därmed sänkt din förbränning
Jean Dubost, Laguiole,. 1. Örtoljan. Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan. 2. Parmesankräm. Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar
Och det tror jag du också vill, ingen blir glad av en seg och grå stek eller en biff som på grund av sin dåliga natur inte bör lämnas obevakad i allmänna lokaler
sol och värme, var är du. Rätt tillrett så har du något så mört och saftigt. Det skall vara rosa, en sisådär 47 grader när du tar ut den ur ugnen. Skrapa benen med en vass kniv, tar sin tid men värt besväretFin rosa färgLammkrona med curry och tomat (för två)ca 6 "klubbor" lamm för två (ca 600g) 1 näve färsk mynta 1 näve färsk timjam 3 msk olivolja skalet av en citron2 st vitlöksklyftor salt Putsa kronan av senor (det vita man ser på köttet, men akta så du inte separerar de två musklerna) Mixa alla ingredienser förutom salt i mortel så att det blir en sörja, tillsätt mera olja vid behov Massera salt på köttet, massera i marinaden Låt marineras i åtminstone 2 h Ta fram köttet 1-2 timmar före tillredning Ta fram en stekpanna, lägg i smör och oljaLägg köttet i den riktigt heta pannan och bryn fast alla ytorFlytta köttet över till en ugnsformLägg lite (ca 1 dl) vatten i stekpannan, koka upp och ta till vara spadet (du behöver det till såsen)Lägg i en termometer i köttets tjockaste del, lägg i ugnen (150 grader) tills stektermometern visar 47 graderTa ut och placera köttet i folie och låt vila i ca 10 min. Skär i klubborTomat-aubergineröra ca 250 g (plommon) tomater 1 tsk socker 1 tsk salt 1 stor aubergine 1 msk tomatpyré1 msk hackad timjam 1 liten schalottenlök 2 tsk smör (+mer till stekning) salt peppar Tvätta och mixa tomaten tillsammans med salt och socker Lägg ett kaffefilterpapper i en skål (eller en silduk) och häll i tomaten, låt rinna av i kylskåpet övernatten Tvätta och halvera auberginen, lägg i folie och in i ugnen på 150 grader Ta ut auberginen när köttet är mjukt och det går lätt att gröpa ur med en sked (ca 1 h) Stek löken i smör tills genomskinligBlanda avrunnen tomat, aubergine, lök, tomatpyré, timjam och 2 tsk smör Smaka av med salt och peppar Servera ljummenCurrysås1 st schalottenlök2 st vitlöksklyftor1 msk curry1,5 dl tomatvatten (av de avrunna tomaterna)1 dl stekspad 1 dl grädde2 msk äppelmos (kokade ett äpple tillsammans med lite vatten och socker)2-3 msk smörsaltHacka lök och vitlökVärm en kastrull och bryn löken och vitlöken tillsammans med currynLägg i tomatvatten, stekspad och äppelmos, koka i några minuterLägg till sist i grädde, koka uppAvsluta med smör och eventuellt saltSila och kör med stavmixer så att såsen säkert är slätServera sparsamt av såsen, den är stark i smak 1 näve färsk
En ändrad efterfrågan kan på så vis leda till en bättre lönsamhet för köttproducenten. Igår eftermiddags sällade jag mig till skaran som begav sig till Fotografiska här i Stockholm, för att bevista Svenskt Kötts pressträff med anledning av lanseringen av nya, svenska styckningsscheman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.