Vispa upp ärtsoppan med en ballongvisp för att få bort skalbitar. Smält smör i en het stekpanna och stek pannkakorna på ganska hög värme ett par minuter på varje sida
Slå upp ärtsoppanoch servera med det skivade fläsket och en god senap till. Ärtsoppa med fläsk ochpannkakorÄrtsoppa med fläsk har anor från medeltiden och sedan dess hänger den också ihop med torsdagar
De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De är proteinrika, på riktigt, och verkligen ett sundare alternativ som passar perfekt efter träningen
Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan. Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Det har blivit ärtsoppaoch pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa ochtomat-och-linssoppa. Då och då får jag i uppdrag att laga sopplunch på företaget Stratiteq och det är riktigt kul att skapa soppor med tillbehör
Valet föll på amerikanska pannkakor som skulle ätas med lönnsirap, bacon och stekta ägg. Jag bläddrade i kokboken "Tofvehult - följ med på vår smakresa" av Lena och Peter Göransson i eftermiddags
Så från och med nu får ni gärna följa mig på aveny. Och dygnet har ju tyvärr ett bestämt antal timmar. Och här fortsätter jag att skriva om bakning och pyssel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.