Höstig päronpaj med mandel och ingefära. Kylsagen och höstig och med lite allmänt vardagspyssel. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Jag inspirerades av Roy Fares recept - men tiden fanns inte för att följa det till punkt och pricka. Skala, kärna ur och klyfta 4-5 äpplen. Blanda 1 msk strösocker och 1 msk kanel i en liten skål, fördela detta över äppelklyftorna och blanda runt så att kanelsockret fördelas jämnt i pajen. Krossa även 50-80 g pecannötter med händerna och födela dem i pajformen. Tillsätt 2 msk strösocker, 1,5 dl havregryn, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl vetemjöl
På det glada åttiotalet lagade man ofta desserter med päron och mintchoklad. Överaskande gott faktiskt och med en klick grädde till så blev de riktigt super
Rör ner socker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och ingefära till en grynig massa. Skiva päronhalvorna och lägg i en ugnsfast pajform som är smord med smör, ca 24 cm i diameter
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.