Äpplepaj serverad med glass och kolasås. Receptet hittade jag i boken Östgötamat och ursprungligen är den gjord med rabarber men den är lika god med äpplen
Häll försiktigt kolasås ovanpå pannacottorna och toppa med hackade pecannötter. Och när jag hade gjort dulce de leche-fyllda chokladkakor med havssalt härom veckan, så skrapade jag av saltet … Men jag älskar kolasås
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Underbart god kolasås med salt och valnötter. Smält smör och socker försiktigt i en kastrull. Häll ner "grädden", låt koka upp och småputtra i ca tre minuter
Knäckebröd med frön ochflingsalt. Konstaterade i alla fall att det var alldeles för längesen jag uppdaterade bloggen och passar med det här inlägget på att bidra till månandens sötsak där temat är ”Morgon”
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Äntligen fredag och julledigheten har kickat igång=) Nu är jag ledig med familjen i hela tre veckor, och det känns så skönt att få mysa med Elsa och Jonas rejält innan det i mitten av januari är dags för förskola
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.