Kolasås250 g vispgrädde [2,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 70 g ljus sirap [0,5 dl] 30 g smör [2 msk]. Karamelliserade nötter135 g strösocker [1,5 dl] 50 g sötmandel, skalade 50 g hasselnötter, skalade 30 g smör
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Höstig päronpajmed mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Toppa gröten med rostade nötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Vispa grädden och vaniljsockret och smaka till med moccasirapen tills du är nöjd med smaken. Jag har valt att göra en moccasirap att smaksätta grädden till tårtan med
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Det råder ju heller förstås ingen lag på att gröten tvunget måste serveras med äppelmos . Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frön ochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.