4 äpplen
Smörj och bröda en rund form, ca 24 cm Blanda samman mjöl , bakpulver, rårörsocker, kardemumma och kanelen. Fin fördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägget och mjölken. Arbeta ihop blandningen till en deg.
En enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Vispa till en jämn smet. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad form. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjölk och rör om
Rör samman mjölblandningen med äggsmeten. Ett tips är att sila i vetemjölsblandningen, då blir kakan inte lika kompakt som om du bara blandar ner blandningen i äggblandningen
Häll smeten i en smord och bröad form. Rostade hasselnötter + äpple = mumsig kaka. Det blir en fantastiskt saftig kaka med lite extra chrunch och smak av hasselnötterna
Smulmuffins med äpple10 stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malen kanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2 äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandats,smeten ska vara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördelasmeten jämnt i de förberedda formarnaBlanda ingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varje muffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.