Äppelsirap. Fyllning. Skala, dela, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Fräs äpple, lök och svamp i en stekpanna med olja tills allt fräst ihop och blivit riktigt mjukt
Äppelsirapen håller i flera månader om du tappat upp den på steriliserad (urkokt) flaska. Idag skickar jag ett frukosttips på chiapudding med äppelsirap och raw morotskaka till er
Som väl knappast någon av mina trogna läsare har undgått vid det här laget, så bodde jag mina första år på en liten missionsstation djupt inne i den afrikanska djungeln
Det händer fortfarande att min man slår mig med häpnad - trots att vi varit gifta mer än fyrtio år. Häromdagen kom han hem med en slow cooker som en överraskning, alldeles utan vidare
Den här ljuvliga glutenfria tomatpajen måste ni bara prova. Det är snudd på en order. Kombinationen av söta och samtidigt lite syrliga tomater, den salta osten och rosmarin är oslagbar
Det här receptet kom till när jag misslyckades med att koka äppelsirap för två år sedan. Saften är väldigt god varm och passar också som glögg om man blandar den ganska starkt
Min morfar hade många äppelträd. När jag var barn åkte han en gång om året på ”äpplaronda” från Skåne och hela vägen upp till Skellefteå för att lämpa av fruktlådor hos sina döttrar i diaspora längs Sveriges östkust
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både stång och frön i musten. Koka upp och sjud på svag värme i 2–3 timmar eller tills sirapen är bärnstensfärgad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.