Hej på er här mitt i natten. När man är småbarnsförälder får man liksom blogga när tillfälle ges, exempelvis kl 2 på natten när man sitter uppe i soffan med genomförkylda barn och tittar på barnprogram…
Det här receptet kom till när jag misslyckades med att koka äppelsirap för två år sedan. Saften är väldigt god varm och passar också som glögg om man blandar den ganska starkt
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Ni som följt bevemyrs på facebook ett tag minns kanske att jag hängde upp flaskor i träden när fruktkarten var ytte pytte små
Anders kommer snart att ha ett inlägg om vår mysiga helg hos Svärfar/Farfar/Pappa och Y. Jag ville bara tränga mig före och beskriva deras fantastiska hemgjorda äppledryck
I nya numret av LagaLätt (som för övrigt bara handlar om vegetarisk mat. ) var det flera äppelrecept. Och jag som hade Tema Något med äpple, vilken himla tur
Recept. vickygt. fre, 2013-08-30 18. 10. (0). Skölj äpplena och dela de på mittenLägg i en kastrull Häll i vatten, saften från citronen och vaniljstångenKoka tills äpplena börjar koka sönderSila bort äpplenaLägg saften i kastrullen och låt koka upp tillsammans med sockretHäll upp på flaskor
Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp, sänk därefter plattan och låt sjuda under lock i 20 minuter
Äppelsaft (äppelmos längre ner). Relaterade Äppelsaft (äppelmos längre ner). Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.