Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Det är sant. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Vi har den stora förmånen att få låna min svägerskas hus mitt i den lilla byn Löderup på Österlen. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär
Ingredienser. 1 kg rabarber4 rödlökar 3 msk ättika 24 % 1,5 dl vatten Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet
Pressa i citronsaften och sila en gång till. Vårt november och december har, precis som förra vintern, varit fyllt av förkylningar, magsjuka och andra krämpor
Nu har förkylningar och höstsnuvor slagit till ordentligt verkar det som. Halva förra veckan var en del av barnen på Smarta barn hängiga och vissa var till och med hemma
Nu när färska lingon är så billigt i affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Ös upp den varma sylten i rena varma glasburkar och sätt genast på locket
) Det smakar ungefär som en god äpplejuice – mycket smak men inte alls så söt som en äppelsaft, utan mer en syrligare dricka som passar perfekt till såväl en fika som en måltid
Häll den varma saften över äggen under vispning. Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp. 5 dl pressad citronsaft. 5 dl koncentrerad flädersaft
I torsdags kväll va det allra första gången jag gjorde egen hemmagjord saft. Dagen efter skulle ju sonen ha skolavslutning, sista dagen på lågstadiet och såklart skulle det firas med lite nykokt saft som jag blivit motiverad att testa på efter att läst Jennys matblogg