Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Skåra vaniljstången och ta ut fröna. Ta ut vaniljstången. 3 kg äpplen3 dl vatten2 dl socker1 vaniljstång. Koka äppelklyftor och vanilj + vaniljstångmed vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. 1 vaniljstång
Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Vispa det rumsvarma smöret med florsockret och vaniljsockret/pulvret
Äppelmosmedvaniljsmak. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Skåra vaniljstången. Äppelmos. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Jag täcker alltid degbunken med plastfolie och ovanpå det handduk, detta för bästa jäseffekt. Innan du lägger upp dem till fikat så tar du (med fördel) bort pappret, penslar bullarna med smält smör och doppar dem i strösocker
Såg direkt jag läste receptet att det här är något riktigt gott, en kaka med krämig botten, full medvanilj och citronsmak och en krispig smulpajstopping på det, suveränt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.