Nu när det regnar och ruskar nästan hela tiden och jag ändå måste ge mig ut för att köpa julklappar och sådant är det skönt att komma hem till en varm dryck
Det är höst och jag ville pröva att göra äppelbullar. Provade för flera år sedan där jag hade ett recept med koncentrerad juice men receptet går ej att finna och den här gången ville jag utgå ifrån Brämhults färskpressade äppeljuice som jag är helt kär i
Jag hatar muffins. I alla fall sådana man köper och sådana som är stabbiga, stora och allmänt tunga. Men det här receptet gör jag i knäckformar och jag har utformat det för att det inte ska vara så mastigt, flottigt och läskigt
Jag kom precis hem från en resa till Toronto. Jag har förvisso inte ätit så många veggieburgers, men när man är i Nordamerika går det inte att undvika pizzan
Plockade en massa äpplen och som vanligt är det lättare plockat än att göra något vettigt av dom. Det blev att ta fram juicecentrifugen och göra massa juice
Tjoho, nu är jag igång med slökokaren. Känns bra att den inte bara blir stående där i hörnet i köket. Vi har faktiskt väldigt många elektriska prylar framme och om det tycker jag väl så där
Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.