Jag kan inte klandra er om ni för ett ögonblick skulle tro att detta är samma glass som sist. Jag råkar vara väldigt förtjust i kanderade nötter, och det passar så bra till glass, så här på hösten
25 dl limesaft 3 st äpplen fasta, syrliga Äppelglass 2 st äpplen syrliga citron saften 2 msk strösocker 2 msk syltsocker 25 g smör 1 l vaniljglass Kanderade nötter 1. 1Äppelglass Skala äpplena och skär dem i små tärningar
Äppelglass 4 port. Att vi hade gäster vid vårt matbord i helgen har vi redan berättat för er och att dom fick smaka på kräftsoppa och fiskgratäng har vi också avslöjat
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder
För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
Äppeltarte med toffeesåsApfelstrudel med smördegInkokta päron med ingefära Enkel äppelkaka Skånsk äppelkagaMuscavadogratinerade päron Äppelglass med havreflarn 8-10 stycken
Äppelglass Skala äpplena och skär dem i små tärningar. Äppelchips Sätt ugnen på 100 grader, varmluft. Blanda strösocker, vatten och limesaft och rör tills sockret löst sig
Bakade lite härligt goda havrekakor idag, fast jag är inte helnöjd, letar efter ett recept som ger lite mer sprödare kakor, , men de här var himla goda de med
Så var det dags igen, en gång är ingen gång, två gånger är väl en tradition. I så fall är det en ny tradition att åka till Vitemölla badhotell i november, det är nämligen exakt ett år sedan vi var där förra gången
När jag ändå var i gasen passade jag på att göra glass. Med tanke på alla uthungrade tonåringar som skulle invadera vårt hem så var det ju bara att köra på, man kan lita på att det finns intressenter liksom
Min väninna C. fyllde jämnt i somras, varvid min andra barndomskompis J. och jag kläckte den fina idén att vi skulle ge en present i form av att laga mat ihop
Experiment i köket leder alltid till något kul nytt recept. I lördags hade jag en hel massa ideér om kakor och gjorde bland annat en slags cheesecake med hallonsmak, men receptet på den (och kakorna) kommer senare
1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Blanda yoghurt och flädersaft i en bunke. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron, ca 10 sekunder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.