Rostad potatissallad medmild smak av Caesar, foto. Dela färskpotatisen på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med rapsolja och svartpeppar (spara saltet till servering, det drar ut vätskan ur potatisen och de blir inte lika krispiga)
Rostad ratatouille medvalnötter och timjan. Att rosta medelhavsgrönsaker i ugnen till en smakrik ratatouille är enkelt eftersom att blandningen sköter sig själv
Lossa sedan de hårda chipsen och förvara dem i burk med lock till servering så att de inte mjuknar. Lägg i smöret mot slutet av koktiden så att det får puttra med i några minuter
Servera soppan med smulad fetaost och smörstekta valnötter. Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig och med lite textur
Kombinationen med rostde valnötter och houng är underbar. Jag gillar verkligen hösten när man får kura ihop hemma med varm god höstmat och tända ljus för att lysa upp i höstmörkret
De rostade valnötternamed flingsalt sätter pricken över i. Den här pastarätten är en krämig historia med mustig smak från det röda vinet men också med en svag hetta från chilin som rundas av med grädde, philadelphiaost och parmesan
Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola. Nu när det är sommar tycker jag att det passar riktigt bra med en kall potatissallad, en grillad köttbit och goda tillbehör till middag
trädgården och sedan nykokta betor med rostade valnötter och mozzarella – en ljuvlig. Häll av vattnet och slå plastfilm över kastrullen medan betorna svalnar så går det lätt att bara dra av skalet efteråt
Jag har nämligen inom loppet av en vecka stött samman med personer som jag inte träffat på länge. Men det som gör hela receptet komplett är den rostade toppingen gjord på sötpotatis, halloumi och valnötter
trädgården och sedan nykokta betor med rostade valnötter och mozzarella – en ljuvlig. Häll av vattnet och slå plastfilm över kastrullen medan betorna svalnar så går det lätt att bara dra av skalet efteråt
Servera med stekt sidfläsk eller stekt bacon och rostade valnötter. Börja med att dela auberginen i 2 cm tjocka skivor. 1 dl valnötter1 st paket rökt sidfläsk eller baconRosta valnötterna i en torr stekpanna, stek sedan sidfläsket/baconet i pannan. 1 dl valnötter
Idag fick det gratinerad gnocci med gorgenzolasås och med god stekt stekt lax till. Rostade valnötter. Lägg dem på ett mjölat fat, tryck med en mjölad gaffel på dem så de får ett fint mönster
Toppa medvalnötter och smula över fetaosten. Vad sägs om färskpressad granatäppeljuice från ett gatustånd, ljuvliga dofter från kryddmarknaden, mängder med olika ostar eller världens godaste oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.