Äppel- och mandelkaka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 små sommaräpplen
  • 13 ägg
  • 11 1/2 dl socker
  • 1150 g mandelmassa
  • 1150 g smör
  • 1 rivet skal av en citron
  • 12 dl mjöl
  • 11/2 tsk bakpulverSå här gör du Sätt ugnen på 150 grader. Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple. Täck formen med folie och förbaka äpplena i ugnen i cirka 45 minuter. Höj därefter ugnen till 175 grader till nästa bakning. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, ägg och socker ljust och luftigt. Blanda ner smält smör och citronskal. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör smeten slät. Häll eller klicka smeten i formen runt äpplena och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 0

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.