Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Rör i äppelblandningen, kokosoljan, äggen och eventuellt lite vatten, så att smeten får rätt konsistens
Hade lite filmjölk som måste användas upp och var samtidigt sugen på att baka ett bröd med både äpplen och valnötter, hittade ett på Allt om mat som lätt himla gott och det var det också
2–3 äpplen ½ liter rensad och grovt hackad rabarber 50 g smör 2–3 msk socker 2 tsk kanel 1 tsk malen kardemumma Servering 1 liter vaniljglass Skölj och kärna ur äpplena, och hacka dem grovt
Servera dom gärna lite varma med vaniljglass eller vaniljsås till. Tillsätt farinsockret och forma degen till en liten oval och plasta in degen och låt den vila i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.