Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Frugan kom hem med en lånebok från hennes jobbs bibliotek - en kokbok med recept som alla innehåller lakrits i alla dess former
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Alright, nu kör vi igen. Slå på ugnen på 200 grader. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g
Den här buffén har upptagit en läskigt stor del av min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Rörde i hop degen kvällen innan och bakade av under tiden som jag gjorde Fiskgrytan. Färsk Ananas som hon kokt i sockerlag med smak av chili, lime, rom och stjärnanis
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.