Ja fortsätter på inslagen bana och ger ännu ett recept på en nyttig och fräsch sallad. Denna gång är det en asiatisk glasnudelsallad med gurka, chili och koriander
Mat som tar tid på sig är kanske inte den bästa vardagsmaten, så känner ni att ni inte hinner mitt i veckan att tillaga denna kyckling så spar receptet till en helg och ta er då tiden
För några veckor sedan skrev jag om en av Paolos nya pastasåser och nu var det dags igen att prova. Den här gången en annan smak men med samma goda, färska pasta
För häromdagen när jag började baka så fortsatte jag och bakade lite till och sedan ännumer. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr
I söndags så skulle även Simon ha kalas och till den tårtan så skickade hans mamma en bild och undrade om jag kunde göra en liknande tårta och så här vart resultatet
Chocolate Banana Cake With Banana Cream och Sea salt Caramel är en riktigt härligt banan choklad tårta som fylls med en riktigt krämig banan kräm, choklad glasyr och sea salt karamel Um…så mumsig och riktigt smaskig tycker jag
TwitterFacebookSkriv utE-postMerStumbleUponGillaGilla Laddar. Grundreceptet till mitt långpannebröd innehåller 25-50 g jäst (den mindre mängden kräver något längre jästid men ger å andra sidan ett ännumer aromatiskt bröd), 5 dl degvätska, 50 g matfett (eller ½ dl matolja) ½-1 msk salt, 12-13 dl mjöl och 1-2 msk honung, farin, socker eller sirap
Nu har vi bakat ännumer påskkaka, kliecha, den här gången med valnötsfyllning. De här kakorna är inte lik söta som dadelkliecha men de är himla goda särskilt när de är nygräddade
Vårt bidrag till kalaset var en meter (typ) Levain-bröd från Fabrique och en brietårta. Salladen "breddes" över en brietårta, ca 20 cm i diameter och ställdes i ugnen på ca 200 grader i ca 10 minuter (tills osten var ordentligt "mysmjuk")
Det doftade mer av citron än vad det smakade i potatissalladen. På jobbets lunchrestaurang serverades potatissallad med pesto och till det färsbiffar och en rökig tomatsås
När det är dags att dieta inför SM igen (börjar nog i slutet av maj) så blir det nog mer lågintensiv förbränning igen men just nu är jag sugen på att se hur kroppen mår av intervaller
Okej, nu var de övriga i sällskapet inte lika rutinerade som kakklubben när det kommer till att äta tårta, tvivlar på att det varit lika mycket kvar om alla hade ätit lika mycket som jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.