Ställ tårtan på ettsnurrande fat om du har ett sådant. Tillsätt espresso, kaffe eller grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig
Den här tårtanbakade jag till min jobbarkompis Marija som fyllde år häromdagen, ochden består av ett lager dulcedeleche-mousse, ett lager hallonmousse och en chokladbotten
Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills sockret lösts upp. Häll lite mjölk på bottnen (med hjälp utav en sked) innan du brer över fyllningen (de blir saftiga och inte torra då), fyll sedan varje lager med dulcedelechegräddenoch täck sedan hela tårtan
Det blev precis lagom mycket choklad i förhållande till dulcedelechen att till och med Hernan blev tvungen att erkänna att det var tur att vi haft vårt lilla missförstånd, annars hade vi kanske fortfarande inte provat detta
Ställ tårtan på ettsnurrande fat om du har ett sådant. Tillsätt espresso, kaffe eller grädde lite i taget och vispa i ett par minuter tills frostingen är slät och glansig
Vi behöver ju inte gå in på diskussionen om vilken som kom först, parfait eller semifreddon, det vet jag av erfarenhet är ett känsligt ämne bland italienarna (och antagligen också då hos fransmännen)
Det blev vår alldeles egna variant på fudge, nämligen Lakritsdulcefudge, ju längre namn desto godare julgodis… eller… ja just namngivningen måste vi nog bli lite bättre på men ni fattar svängen med detta godiset utan några ytterligare förklaringar
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Bred ut dulcedeleche över kakan. Då kan jag rekommenderadenna otroligt smaskiga brownie med kolafyllning och chokladfudgeglasyr
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulcedelecheoch pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.