Vilt är inget jag brukar laga, men det är ju så himla gott. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnitpriser och grejer
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt blilite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg ilite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Biffar. Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet. Skala och riv löken. Finhacka enbären och blanda itillsammans med resten av ingrediensernatillfärsbiffarna
Många brukar tycka det är svårt att laga tillvilt och dessutom tar det sådan tid, hör jag ofta. Men med lite älgfärs i frysen kan du snabbt blanda ihopvanliga "pannbiffar" och servera med te
Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
IngredienserPortioner. 4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornigdijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Testade att grillaälgfärsbiffaridag. Så himla gott det blev. En riktig succé måste jag säga. Till det ugnsrostad färskpotatis, lättkokta sockerärtor och pepparsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.